Dierenartsen Meulemans en Simoens

Dierenarts voor kleine huisdieren in Oudenaarde

Hond

Enkele richtlijnen bij de aankoop van een pup.

Op 12 weken: vaccinatie: mengspuit nl. hondeziekte, parvo, rattenziekte, para-influenza en hepatitis.
14 tot 21 dagen later kennelhoest, rattenziekte en hondsdolheid. Tegelijk ontwormen, herhalen na 3 weken als er wormen afgegaan worden.

Wacht om met uw pup in de bewoonde wereld te komen tot na de laatste inspuiting. Contact met andere honden op straat of in de hondenschool kan gevaarlijk zijn bij onvoldoende beschermde pups.

Voeding: Duc uitmuntend en puppykorrels (en beloningen). Verder niets van tafel. Weeg de dagdosis af. Deze verdelen we over 3 maaltijden, na 6 maand over 2 maaltijden.
Drinken: water ad libidum.

Enkele tips om uw pup zindelijk te maken. Na het eten en slapen, buiten dragen naar het uitgekozen plekje, zeg maar honden-wc. Blijven wachten totdat het gebeurd is en dan uitvoerig belonen. Prijs hem en beloon hem met een hondensnoep of droog koekje. Eventueel achteraf nog wat spelen, nooit vooraf. Bij bevuilen van het huis: negeren. Er moet eerst een vertrouwensband zijn alvorens te straffen.

Uitwerpselen opruimen zonder dat hij het merkt. Zo niet kan het een spelletje worden en wordt de pup gestimuleerd zijn eigen uitwerpselen op te eten.

Zorg voor speelgoed en knabbeltjes om te voorkomen dat hij zelf zijn speelgoed uitkiest. Zoals kledij, meubelen, schoenen, enz....

Begin vanaf de eerste dag met zijn opvoeding. Een pup leert vlug op die leeftijd. Het geven van hun eten is een ideale gelegenheid om ze jong te leren zitten, liggen en zelfs pootjes te geven.

Een pup is zeer levendig en speelt graag. Als er op een wandeling andere honden naderen of fietsers, wandelaars, joggers, auto's, neem hem dan onder controle, dwing hem te gaan zitten of liggen.

Leer zo vlug mogelijk hem naar u toe te komen, lok hem met een snoepje of speelgoedje terwijl je het bevel "HIER" geeft. Eens dat hij bij u is, wrijf hem over zijn kop terwijl je meermaals herhaalt "DAT IS HIER" en dit met een zachte stem.

Tracht jezelf te beheersen als hij juist iets mispeuterd heeft en blijf in alle omstandigheden vriendelijk. Vergeet niet dat een hond vlugger kan lopen dan jij dus loop er best nooit achter. Hij moet komen, niet andersom.

Puppyscholen zijn ideaal om de pup verder te socialiseren.
Niet alleen naar andere rassen toe maar ook ten opzichte van vreemde mensen, kinderen en andere omgeving. Zelfs het ritje in de wagen of de wandeling aan de leiband zijn een belangrijke 1e stap in de kennismaking met hun latere leven.

Justine.

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.