Dierenartsen Meulemans en Simoens

Dierenarts voor kleine huisdieren in Oudenaarde

Praktijk nieuws

Joske

Posted by dierenarts Nele on April 6, 2010 at 5:40 AM

Joske, de vondeling:

 

Joske werd op 24 maart van dit jaar bij ons binnengebracht. Deze ongelukkige kater werd opgemerkt toen hij een ritje maakte van Gent naar Oudenaarde, al was het niet op de gebruikelijke manier. Hij zat namelijk vast in de wielkas. Gelukkig werd hij gevonden door een kattenliefhebster en bij ons aangeboden ter verzorging.

 

Joske had verscheidene brandwonden op zijn oortoppen, zoolkussentjes, schouder en flank. Dit was nog het minste van zijn zorgen, want zijn voorpoot was zwaar beschadigd. Zijn huid was opengereten en het ellebooggewricht lag open. verder onderzoek wees ook uit dat de kop van het dijbeen afgebroken was. (zie foto 1)

 

Foto 1

 

Joske werd eerst gestabiliseerd om de volgende dag de operatie aan de elleboog te kunnen uitvoeren. Hierbij was te zien dat de top van het spaakbeen (1 van de 2 beenderen in de onderpoot), waar de pees van de tricepsspier op vasthecht, afgebroken was. Deze werd opnieuw vastgehecht met een cerclagedraad (een soort ijzerdraad). (zie foto 2)

 

Foto 2

 

 

Daarna werd het gewricht en de huid gesloten. Aangezien de poot rust moest gegund worden, werd deze op het lichaam gebonden. De heup zou later gecorrigeerd worden, zoniet zo de operatie te lang duren en dit kon Joske niet aan.

Tien dagen later kwam Joske terug omdat de draadje eruit mochten en dit is het resultaat:

 

 

 

 

Joske moet zich nu nog even rustig houden zodat zijn heup nog kan herstellen, maar daarna mag hij genieten van het goede leven bij zijn nieuwe bazinnetje. We wensen ze dan ook veel succes toe bij het herstel!

 

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments